Skip to main content

BBM Geel: +32 (0) 14 36 89 16

Bereikbaar van 7u00 to 17u00

Rotswol

Rotswol is een isolatiemateriaal dat gebruikt wordt om muren, vloeren en daken mee te isoleren. Het is van nature brandwerend en isoleert ook akoestisch heel goed.
Rotswol is beschikbaar in verschillende vormen:

  • op rol
  • spijkerflensdeken (voorzien van rand om gemakkelijk te nieten)
  • rotswolplaten (tussenmuren, vloeren)

 

rotswol combi

 

 

Glaswol

Glaswol is een minerale wol vervaardigd uit glas. Deze kan gebruikt worden voor het isoleren van daken en zolders, spouwmuren, binnenmuren. Glaswol heeft zeer goede thermische en akoestische eigenschappen. Het is ook niet brandbaar of oplosbaar in water. Hierdoor is het uiterst geschikt als bouwmateriaal.

Glaswol is beschikbaar in verschillende vormen:

  • op rol
  • spijkerflensdeken (voorzien van rand om gemakkelijk te nieten)
  • glaswolplaten (tussenmuren, vloeren)

 

glaswol combi 2

XPS isolatie

XPS isolatie (geëxtrudeerd polystyreen) is een kunststof isolatiemateriaal in plaatvorm. Deze platen zijn erg vochtwerend, drukvast en thermisch isolerend. XPS isolatieplaten kunnen gebruikt worden voor spouwmuren, binnenmuren, buitenmuren en daken. Maar aangezien ze drukvast zijn, ook erg geschikt voor vloeren.

EPS isolatie

EPS isolatie (geëxpandeerd polystyreen), in de volksmond ook piepschuim genoemd, is geschikt voor veel doeleinden. Het kan gebruikt worden voor het isoleren van vloeren, muren en daken. Deze platen zijn leverbaar met of zonder tand en groef. Het voordeel van tand- en groefsysteem is dat de isolatie naadloos afgewerkt kan worden, waardoor koude bruggen vermeden kunnen worden.

EPS isolatie laat zich gemakkelijk verwerken daar het een licht materiaal is en eenvoudig te snijden. Het is ongevoelig voor vocht, brandveilig, schimmelvrij en heeft een hoge isolatiewaarde.

PIR / PUR

PIR / PUR isolatie zijn beide verkrijgbaar in de vorm van harde isolatieplaten. Men plaatst deze als thermische isolatie voor vloer, muur of dak. Deze isolatie heeft een uitstekende isolatiewaarde waardoor met een kleine dikte een grote warmteweerstand bekomen kan worden.

Het grote verschil tussen beide zit vooral in de prestaties. PIR is namelijk ‘een verbeterde versie’ van PUR. PIR beschikt over een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid.
Beide kunststoffen zijn licht en zijn hierdoor gemakkelijk te verwerken. PUR scoort beter dan andere isolatiematerialen, zelfs met een minimale isolatiedikte.

More Articles …